Spotřebitelský úvěr / úvěr na cokoli 


Spotřebitelský úvěr je oblíbený typ úvěru, který se často využívá při nákupu spotřebního zboží, automobilu nebo vybavení do domácnosti.

Výše spotřebitelského úvěru může, ale nemusí být zajištěna ručením. Pokud je půjčovaná částka vyšší než stanovený limit, který se v současnosti pohybuje kolem půl milionu korun, je ručení obvykle vyžadováno. V takovém případě musí žadatel o úvěr ručit majetkem nebo získat ručitele.

Poskytovatelé spotřebitelských úvěrů jsou často banky a jiné finanční instituce. Existují však také úvěrové společnosti, které se na poskytování spotřebitelských úvěrů specializují.

Úrok z úvěru je zdrojem příjmu pro poskytovatele úvěru. Jeho výše se může lišit, ale obvykle se pohybuje mezi 5,9 a 15,9 % ročně.

Spotřebitelské úvěry jsou typicky spláceny v měsíčních splátkách v dohodnutém termínu. Na rozdíl od některých komerčních úvěrů, které mohou být spláceny na denní bázi. Počet splátek je flexibilní a záleží na nabídce úvěrové společnosti, finančních možnostech žadatele a výši úvěru.

Potřebujete peníze ještě dnes? Neváhejte a kontaktujte nás. Rádi Vám poskytneme nezávaznou a bezplatnou kalkulaci Vaší potenciální půjčky.